3 cărți pentru copii, bune de răsfoit în weekend

În weekend, cuvântul de bază este relaxare. Și dacă ploaia sau frigul ne țin mai mult prin casă, nu ar fi rău să răsfoim împreună cu copilul câteva cărți care-i pot stârni interesul.

Pentru acest sfârșit de săptămână, ne-am gândit la trei cărți pentru copii, excelente pentru reconectare și pentru asimilarea de noi cunoștințe.

Gărgărița morocănoasă: 0-6ani

Scrisă într-un stil accesibil, dar totodată extrem de curat, cartea ”Gărgărița morocănoasă” a lui Eric Carle este excelentă pentru orice copil. Se poate spune că este, înainte de a fi o carte de povești, una educativă, din care, copilul va învăța cât de important este să spună câteva cuvinte magice precum ”mulțumesc” sau ”te rog”.  DE asemenea, tot prin intermediul cărții, copilul poate învăța despre ceas și măsurarea timpului, dar și despre animale de diverse mărimi și forme. Personajul principal, Gărgărița nu împarte lucrurile cu ceilalți, este cam lăudăroasă și se crede mai puternică decât oricine. Oare e bine să se poarte așa?  Autor: Eric Carle, Editura Cartea Copiilor.

 

 

Prințul Dorință: 6 ani+

Pentru copiii mai mari, cartea ”Prințul dorință” poate fi alegerea ideală. Ea face parte dintr-o colecție de basme,Călătorii în lumea basmelor” care-l va purta pe  micuț într-o lume plină de magie.  Cartea spune  povestea pescarului Nu-Beau-Ceai, un pescar extrem de sărac, care întâlneşte într-o zi o broască cu cap de om şi cu şase perechi de braţe, capabilă să-i îndeplinească orice dorinţă. Totul devine magic în jurul lui şi are absolut tot ce-şi doreşte, dar vine o zi când se satură de toate astea şi îşi dă seama că e nefericit şi că nu mai ştie nici măcar să zâmbească. Într-o zi, aude un băieţel plângând şi i se face tare milă de el. Este Prinţul Dorinţă, cel care-i fusese alături zi de zi, fără ca el să ştie. Acesta îl roagă pe Nu-Beau-Ceai să-i dea voie din nou să intre în viaţa lui, iar pescarul nostru se lasă înduplecat şi redevine astfel, inconştient, pescarul sărac de altădată. Autor: Mihail Kuzmin, Editura: All

Aventurile lui Tom Tudor. Castelul din peșteră: 10 ani+  

Pentru cei mari, cartea”Aventurile lui Tom Tudor” poate fi alegerea ideală. Este o carte ce poate fi comparată ușor cu aventurile lui Harry Potter, extrem de bine scrisă și de captivantă. Tom, personajul principal, este un băiat de numai doisprezece ani, plecat în vacanța de vară la bunicul Mosulica. Împreună cu Nina, cățelușa lui cea dragă, băiatul descoperă și intră într-o lume magică, necunoscută lui până atunci. Acolo o cunoaște pe prințesa Zora, se împrietenește cu Leonidas, se luptă cu Daizus, și învață la Bibliotecă să folosească mantiile magice și baghetele de făcut vrăji. Cartea a fost tradusă și în limba engleză și este scrisă de M.B. Tudor.

Sursă foto: Editura Cartea Copiilor, Editura All, PR, pixabay.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *