Înscrierile în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2018-2019. Iată care este calendarul și care sunt actele necesare

Înscrierile în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2018-2019 vor avea loc, ca și anul trecut, în două etape. Ministerul Educației a publicat pe site întregul proces de desfășurare, cu tot ceea ce presupune acesta.

 

Astfel, începând cu data de 26 februarie, părinții interesați de acest subiect vor putea afla informațiile( despre clasele pregătitoare, despre evaluarea psihosomatică a copiilor, obligatorie pentru înscriere, despre criteriile de departajare de la nivelul fiecărei școli și despre lista documentelor necesare la înscriere și  programul de completare necesare) de la sediile școlilor, acolo unde se vor publica toate detaliile. În cazul în care școlile au și site, informațiile se vor regăsi și în mediul on-line.

Prima etapă: 27 februarie-23 martie

Între 27 februarie și 10 martie, fiecare școală va organiza ”Ziua porților deschise”, perioadă în care părinții vor putea să interacționeze cu învățătorii ce urmează a prelua din toamnă clasa pregătitoare. De asemenea, vor putea afla toate informațiile ce-l interesează legate de procesul de invățământ și aspectele administrative și organizatorice ale școlii.

Între 26 februarie și 23 martie vor avea loc  evaluările psihosomatice ale copiilor care nu împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2018.

Între 5 și 23 martie, părinții vor putea completa online sau la școala dorită cererile-tip de înscriere.

!Pe  30 martie se vor publica listele cu copiii înscriși, numărul de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă: 12 aprilie-4 mai

12-18 aprilie: părinții vor depune cererile de înscriere la secretariatul școlii aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru a doua etapă.

23 aprilie: se afișază listele finale cu copiii înscriși

24 aprilie – 4 mai se vor rezolva cererile de înscriere pentru copiii care nu au fost înscriși nicărieri nici în a doua etapă.

De ce acte este nevoie pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Cererea- tip de înscriere în clasa pregătitoare. Aceasta se poate completa online sau la secretariatul școlii la care părintele vrea să înscrie copilul.

Copie după actul de identitate al părintelui sau tutorelui

Copie după certificatul de naștere al copilului.

Copie după rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice, acolo unde este cazul(pentru copiii care nu împlinesc șase ani până la data de 31 august 2018.

Documente care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare în cazul în care se cere înscrierea la o altă unitate decât școala de circumscripție. Acestea sunt stabilite și afișate de către fiecare școală în parte.

Înscrierea copilului se poate face doar la o singură unitate de învăţământ.

 

Sursă foto:pixabay.com

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *