10 idei de mărțișoare și cadouri de ziua mamei

Încet, încet vine și mult prea așteptata primăvară. Iar nu mai departe de mâine, toată lumea va dărui mărțișoare și ghiocei fetelor și femeilor din viața noastră. Și dacă te gândești că trebuie să alergi să cumperi mărțișoare sau cadouri, atunci îți propunem o variantă home made care va îmbina utilul cu plăcutul într-o seară perfectă petrecută în familie.

Ai nevoie, în mare parte, de foi de desen, creioane colorate, foarfeci, acuarele, sfoară, nasturi și fimo(o pastă ușor de modelat și foarte plăcută de către cei mici). Idei găsești o mulțime, iar copiii vor fi mai mult decât fericiți să lucreze împreună cu mama și tata. Ca să nu mai vorbim despre faptul că cele care vor primi cadourile le vor aprecia mai mult pentru că sunt realizate de manual.

Pentru doamna învățătoare sau educatoare puteți face plicuri cu plante aromatice. Ai nevoie de hărtie pe care să o îndoi ca pe un cornet, în care să pui plantele, de câțiva fluturași pe care fie îi cumperi, fie îi faci din material și de lipici.

Un simplu borcan, pe care, cu siguranță îl ai prin casă, se poate transforma într-un cadou inedit. Ai nevoie doar de acuarele și de un șablon în formă de inimă. Leagă o sfoară și atașază un bilețel pe care cel mic poate să scrie un mesaj.

Ghivecele cu flori sunt preferatele copiilor. Ai nevoie de bețe pentru frigărui, hărtie cartonată, foarfece și acuarele. Palmele copilului pot fi șabloanele, iar restul e pură imaginație.

Mărgelele din fimo sunt la mare căutare în zilele noastre. Pasta fimo este ușor de folosit și se aseamănă destul de mult cu plastilina, astfel că celor mici le va face o deosebită plăcere să lucreze cu ea.

Pentru cele mai mici domnișoare, se pot confecționa mărțișoare din hârtie, ziar sau revistă și nasturi colorați. În cazul în care nu găsești nasturi colorați, copilul se va distra de minune pictându-i.

sursă foto: Pinterest.com, cbc.ca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.