5 greșeli de îngrijire a tenului

Toate femeile sunt atente la îngrijirea tenului poate mai mult decât la altele. Și din acest motiv, pot apărea și greșeli care să facă mai mult rău decât bine. Da, da, ai auzit bine. Sunt obiceiuri care pot afecta vizibil tenul, mai ales dacă sunt făcute zilnic.

Iată câteva greșeli pe care le faci zi de zi fără să-ți dai seama.

  1. Utilizezi tratamente greșite pentru coșuri. Când îți apare un punct roșu și dureros pe față, este mai bine să nu acționezi asupra lui imediat. Poate îți va fi greu să te abții, dar cel mai indicat ar fi să-l lași câteva zile pentru ca punctul alb să înceapă să fie vizibil. Poate fi inestetic, dar este mai bine ca aceasta să se usuce și să dispară singur. În momentul în care se vindecă poți aplica un tratament care să usuce puțin zona afectată.
  2. Nu te demachiezi la timp sau folosești produse necorespunzătoare. O greșeală des întâlnită este aceea că după o zi obositoare la birou uiți să te demachezi sau folosești produse necorespunzătoare, cum ar fi gelul de duș sau săpunul. Acestea sunt foarte dăunătoare pentru pielea ta și îți provoacă erupții sau îți usucă vizibil tenul. După demachiere este indicat să utilizezi mereu apa caldă pentru a-ți clăti fața. Când ai terminat procesul de demachiere, în loc să-ți ștergi fața cu un prosop de baie indicat este să utilizezi un prosop de hârtie. Dacă vei folosi același prosop pe față timp de câteva zile, acesta va răspândi toate bacteriile, iar tenul tău se va deteriora.
  3. Nu-ți îngrijești tenul suficient. Fața trebuie spălată de aproximativ două ori pe zi. Cu siguranță majoritatea persoanelor fac asta o dată la ceva timp sau chiar niciodată. Încearcă să-ți speli fața de două ori pe zi, iar într-o lună vei vedea îmbunătățiri de cel puțin 30%. Dacă nu-ți speli fața corespunzător, uleiul, murdăria și resturile de pe piele vor împiedica tratamentele pe care le ai pentru îngrijirea tenului să combată acneea. După ce te-ai spălat pe față poți aplica o cremă hidratantă.
  4. Folosești produse recomandate de prieteni. Ce uiți este că suntem cu toții diferiți, iar pielea noastră necesită lucruri diferite. Atunci când asculți recomandările altor oameni, de fapt faci ceea ce este mai bun pentru pielea lor, nu pentru a ta. Dacă ai eczeme și ai auzit că exfolierea ajută, acest lucru este doar un mit. Hidratarea este cea mai bună pentru eczemă.
  5. Îți agresezi fața. În general avem tendința să tratăm agresiv pielea, să o supraîncărcăm cu produse grele, cu acizi sau cu multe uleiuri esențiale sau să apelăm la tratamente agresive cum ar fi microdermabraziunea. Nerespectarea delicateții pielii va grăbi procesul de îmbătrânire. Recomandat este să fii blândă și eficientă cu rutina de îngrijire a pielii. Tipurile de piele diferă și necesită abordări diferite.

 

 

Sursă foto: <a href=’https://www.freepik.com/free-photo/young-beautiful-woman-applying-cream-to-face-in-the-bathroom_1281281.htm’>Designed by Freepik</a>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.