5 măști naturale pentru cearcăne și ochi obosiți

masti naturale pentru cearcane

După ce devii mamă, cearcănele și ochii obosiți devin o problemă constantă. Lipsa somnului, agitația și stresul, dar și posibilile moșteniri genetice sau diversele alergii care pot apărea, duc, deseori, la apariția acestor probleme. Și pentru că nici timpul nu pare să-ți mai ajungă atunci când în viața ta apare un copil, am căutat și testat câteva măști naturale pentru cearcăne și ochi obosiți care să te ajute.

masti naturale pentru cearcane

Mască pentru cearcăne și ochi obosiți cu ulei de nucă de cocos

Se spune că uleiul de nucă de cocos ar fi cel mai eficient remediu atunci când vine vorba de îndepărtarea cearcănelor din jurul ochilor. Pune căte două picături de ulei pe degete și masează bine zona din jurul ochilor. Dacă vrei rezultate pe termen lung, atunci ar trebui să repeți acest ritual în fiecare seară.

Mască pentru cearcăne cu ulei de migdale

Uleiul de migdale hidratează excelent pielea. În plus, el ajută la estomparea cearcănelor și la minimizarea ridurilor din jurul ochilor. Amestecă o linguriță de miere de albine cu două picături de ulei de migdale și masează bine zona din jurul ochilor. 

Mască pentru ochi obosiți cu apă de trandafir

Apa de trandafir este excelentă pentru ochii obosiți. Înmoaie un disc de bumbac în apă de trandafir și pune-l pe ochi. Lasă-l să acționeze timp de 15 minute și îți vei simți ochii relaxați. De asemenea, apa de trandafir poate reduce și pungile de sub ochi. Nu degeaba este considerată a fi una dintre cele mai bune măști naturale pentru cearcăne și ochi obosiți.

Mască pentru ochi obosiți cu lapte și praf de copt

Laptele s-a dovedit a fi un remediu excelent pentru ochii obosiți și face parte din categoria acelor măști naturale pentru cearcăne și ochi obosiți care acționează rapid. Iar în combinație cu praful de copt face minuni. Amestecă 4 linguri de lapte integral cu 2 linguri de praf de copt până obții o soluție cremoasă. Pune crema obținută la frigider, cam 20 de minute, după care aplică în jurul ochilor și las-o să acționeze 25 de minute. La final, spală cu apă rece.

Mască pentru ochi obosiți cu ceai 

Plicurile de ceai verde sau negru sunt adevărate comori atunci când vrei să ieși din casă și ochii tăi nu arată prea bine. Pune în frigider câteva plicuri de ceai verde sau negru folosite. Aplică pe ochi câte un astfel de plic, timp de 10 minute și pungile de sub ochi vor dispărea ca prin minune.

Sursă foto:<a href=”https://www.freepik.com/free-photos-vectors/wom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.