Adio, nopti nedormite! S-a inventat aplicatia ce linisteste copilul noaptea.

BeFunky_vlad.png

Gata cu noptile nedormite ale parintilor si urletele interminabile ale micutilor. Doi frati britanici au inventat solutia salvatoare pentru toti parintii cu copii ”galagiosi”.

”Noapte linistita”(quiet night) este o aplicatie ce ghiceste preferintele muzicale ale copilului, distrandu-l pana adoarme. ”Jucaria” este formata din doua componente: aplicatia, plus  jucaria prevazuta cu un maner pe care micutul il trage pentru a porni muzica. Cei doi inventatori, Ben si Hermione, au facut inclusiv studii pe mai multi bebelusi, in urma carora au ajuns la concluzia ca,  interesul pentru muzica crestea, cu cat piticii ”butonau” mai mult jucaria. Mai mult, acestia sustin ca episoadele de plans se reduc cu aproape 50%, copiii fiind mai interesati de interactiunea cu jucaria, decat de prezenta parintilor.

Cum functioneaza?

Copilul trage de manerul jucariei pe care o are in patut si porneste muzica. Aplicatia are cateva sute de melodii, speciale pentru fiecare varsta in parte. Astfel, un bebelus de patru luni va asculta cantece mai simpliste, iar unul de 3 ani unele mai complexe. Se pare ca inventia este atat de inteligenta, incat, odata cu inaintarea in varsta a copilului si, implicit cu cresterea creierului, ii va selecta partituri din Beethoven and Mozart.

Cat despre varsta optima la care un copil poate folosi aplicatia, inventatorii sustin ca sunt bebelusi care la patru luni pot manevra manerul respectiv, la fel cum sunt unii care nu pot face acest lucru pana dupa sase luni.

sursa: dailymail.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.