Am un copil mofturos! Cum îl conving să mănânce

copil mofturos

Mâna sus cine are acasă un copil mofturos. Nu-i așa că ai da orice, ca acest lucru să se schimbe? Am vești bune pentru tine: situația se poate schimba cu răbdare și cu câteva trucuri pe care să le folosești constant.

copil mofturos

După cum probabil ai constatat deja, nu există un truc general valabil care să-ți transforme peste noapte copilul mofturos într-unul care gustă din toate alimentele. Însă, există câteva ”reguli” pe care dacă le urmezi, s-ar putea să de-a rezultate. 

Gătiți împreună! 

E demonstrat faptul că atunci când faci ceva cu mâna ta, e mai tentant să-l și apreciezi, și, prin urmare să-l și testezi. Exact așa este și în cazul mâncatului: dacă îl implici în prepararea mâncării, cu siguranță va fi încântat de ”puterea” oferită, dar va fi și curios de gustul ei. Așa că, nu mai aștepta și propune-i acest joc. Ca un mic truc, îi poți spune că mâncarea preparată va fi o surpriză pentru tati.

Fiți creativi!

Arată-i copilului cât de creativă poate fi bucătăria. În farfurie, alimentele pot lua orice forme vrea micuțul. Un sandviș banal se poate transforma într-o adevărată operă de artă: pune-i doi ochi, un nas și o gură, pune-o păr folosindu-te de brocoli sau conopidă, mâni și picioare din felii de castraveți sau morcovi, și multe altele. 

Transformă cina într-un bufet suedez!

Nu te panica, nu zice nimeni să-i faci cinci feluri de mâncare pe zi. Spun doar că în loc să-i servești alimentele direct în farfurie, poți să le pui pe platouri diferite. Astfel, îi lași lui posibilitatea de a se servi. Noi am testat și chiar a funcționat.

Fii un model pentru copil!

Ca și în orice altă activitate, copilul își imită părinții. Așa că, dacă voi nu mâncați legume, săriți peste micul dejun și ronțăiți mereu câte ceva, e evident că și el va face la fel. Poate fi acesta un motiv pentru care ai un copil mofturos.

Nu-l păcăli!

Poate fi tentant să-i ascunzi unele legume în mâncarea preferată. Numai că, din păcate el nu va știi că le mănâncă, motiv pentru care, atunci când va crește nu le va mai accepta. Explică-i de ce sunt bune, poți încerca cu diverse poezii sau povești despre legume, cântecele și multe alte jocuri educative.

Sursă foto:<a href=”https://www.freepik.com/free-photos-vectors/food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.