Azi încep înscrierile la grădiniță

copii la gradinitaDe azi încep înscrierile la grădiniță. Procesul va dura până pe 1 august și se poate prelungi, susțin oficiali din Ministerul Educației, dacă unitatea mai are locuri disponibile.

Perioadele de înscriere la nivelul fiecărei grădiniţe şi orarul aferent vor fi stabilite de conducerea respectivelor unităţi de învăţământ.  Informaţii vor fi afişate la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru a fi cât mai accesibile părinţilor şi publicului interesat. În măsura în care este posibil, informaţiile vor fi publicate şi pe site-urile grădiniţelor (dacă există) şi, eventual, pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean, informează Ministerul Educaţiei.

De ce acte ai nevoie?

Pentru înscriere e nevoie de un dosar care să conțnă următoarele documente:

O copie după certificatul de naștere al copilului, una după cărțile de identitate ale părinților și adeverințe de salariat ale părinților.  De asemenea, mai este nevoie și de adeverințe medicale emise de medicul copilului și anume: carnetul de vaccinări/adeverință cu vaccinuri eliberată de medicul de familie,  un buletin de analize solicitat de cabinetul medical (exudat faringian, examen coproparazitologic, coprocultura), dar și un aviz de intrare în colectivitate.

Analizele medicale ce trebuie prezentate de părinți diferă, însă, de la grădiniță la grădiniță, motiv pentru care  este recomandat ca, înainte de a întocmi dosarul de înscriere, aceștia să se adreseze direct unității la care doresc să-și încadreze copilul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.