Bronz sănătos în 5 pași

Zilele caniculare și nopțile răcoroase se explică numai prin faptul că a venit vara, iar gândul ne zboară la bronzul perfect pe care-l vom avea. Perfect, dar și sănătos? Iată cum le poți combina pentru un rezultat de vis.

Hidraratea este cheia

Vara, pielea  pierde rapid apa prin transpirație, deci este important să rămâi bine hidratată chiar înainte de a pleca în concediu. Bea multe lichide și utilizează creme și produse pe bază de apă. Există măști și tonere care îți vor oferi cea mai bună hidratare a pielii și pe care le poți folosi zilnic. Nu uita să verifici eticheta fiecărui produs și alege-le pe cele care au ingrediente ușoare și respirabile precum silicon și glicerină.

Folosește o protecție solară cu ingrediente naturale

Cu atâtea tipuri de produse pentru protecţie solară nu e de mirare că mulţi dintre noi ne pierdem răbdarea când ajungem la raionul de cosmetice şi trebuie să alegem un produs. Produsele de protecţie solară nu ar trebui să conţină: alcool etilic, parabeni, coloranți sintetici, alergeni sau parfum. Aceste substanţe pot cauza alergii, iritaţii, eczeme şi dermatite şi au potenţial cancerigen. Trebuie să le considerăm preparate cu ingrediente de calitate doar pe cele certificate organic, care provin din natura curată şi care aduc doar beneficii corpului nostru.

Poartă pălărie și ochelari de soare

Pălăriile și ochelarii de soare nu sunt numai niște accesori de vară care să îți completează perfect ținuta vaporoasă. Ele protejează pielea delicată de pe față, din jurul ochilor, gâtul și umerii de supraexpunerea la soare. Îmbrăcămintea și pălăriile oferă un factor de protecție la ultraviolete (UPF – Ultraviolet Protection Factor). Cele mai multe haine de vară au un UPF de 10 sau chiar mai mult, ceea ce echivalează cu SPF 30. Așa că, nu renunța niciodată la aceste accesorii chic, dar indispensabile!

Nu uita de produsele de după expunerea la soare

Lotiunile și gelurile după-soare sunt esențiale pentru a ajuta la rehidratarea pielii, stimulând procesul de reparare. Produsele cu mentă pot ameliora durerea provocată de arsuri solare deoarece au proprietăți liniștitoare și de răcire.

Adaptează-ți alimentația

Datorită proprietăților antioxidante, alimentele bogate în beta-caroten și alte carotenoide, cum ar fi licopenul, ar putea îmbunătăți protecția pielii împotriva radiațiilor UV. Cele mai bune surse de carotenoide sunt morcovi, cartofi dulci, dovleci, spanac, broccoli, mango, caise, mazăre, roșii și pepene galben. Vitamina E conținută în uleiuri vegetale, migdale și nuci oferă protecție împotriva soarelui. Nu ezita să adaugi aceste alimente în meniul tău! De asemenea, reține că alimentele bogate în carotenoide adaugă o nuanță de portocalie pe piele, ceea ce îți oferă o strălucire naturală. Cu toate acestea, proprietățile acestor alimente nu înlocuiesc în niciun caz un strat de protecție solară!

 

Sursă foto: <a href=’https://www.freepik.com/free-photo/swimsuit-travel-cute-body-vacation_1148552.htm’>Designed by Freepik</a>

bottegaverde.ro

larocheposay.ro

PR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.