Bugetul familiei este in impas? Acum ai solutii!

bugetul familialAn nou,  cheltuieli noi? Sau mai bine zis, an nou, cheltuieli vechi? Dacă nu ești contabil, bancher sau economist, planificarea bugetară ar putea fi o adevărată problemă pentru tine. Și nu e o rușine să recunoști că ești depășită de împărțirea sau economisirea finanțelor. Dimpotrivă, câteva sfaturi utile din partea specialiștilor sunt bine-venite.

Iată, așadar, ce pași ne propune specialistul Cosmina Marinescu, pentru a desluși tainele finanțelor personale.

1. Stabilește bugetul! Notează la fiecare început de lună care este bugetul tău disponibil pentru cheltuielile din perioada următoare.

2. Pregătește lista de cheltuieli. Este foarte important ca la începutul fiecărei luni să treci în revistă toate cheltuielile lunare, începând cu întreținerea casei, abonamentul de telefon și alte cheltuieli recurente. Apoi, vine momentul să treci la fapte. Plătește aceste cheltuieli și așa te vei asigura că nu vei rămâne lună de lună cu datorii care pe parcurs se pot strânge în sume considerabile.

3. Reducerea costurilor lunare. Ce poate însemna asta? Este destul de simplu. Încearcă să-ți formezi un stil de viață care să te ajute să economisești bani, iar la final de lună, când tragi linie să constați că ai rămas pe plus luna aceasta și că nu vei intra în luna următoare cu datorii. Da, probabil că nu sună atât de bine când spunem asta, dar reducerea costurilor lunare scade cheltuielile și ne ajută ușor să economisim bani pentru vacanța de vară sau alte planuri pe care dorim să le punem în practică.

4. Revizuirea bugetului și a cheltuielilor. Pentru a avea o evidență concretă a bugetului, este important ca pe tot parcursul lunii toate cheltuielile să fie notate. În felul acesta se va păstra o evidență corectă a cheltuielilor și, la final, putem vedea dacă am cheltuit bani pe lucruri de care aveam nevoie sau nu.

5. Realizați un calendar al cheltuielilor importante pe care urmează să le aveți. Acest lucru vă poate motiva să nu cheltuiți banii pe lucruri de care nu aveți nevoie și să începeți să puneți bani deoparte pentru cumpărături cu adevărat importante.

Planificarea bugetelor lunare ne poate ajuta ca pe viitor să nu cheltuim mai mult decât ne permitem și poate să devină o activitate de familie, astfel încât, împreună să stabilim prioritățile din lunile ce urmează. „După fiecare experiență avută alături de clienții cu care lucrăm, ne-am dat seama că este foarte important să ne planificăm din timp toate cheltuielile și aceasta este prima recomandare pe care o facem. Prin stabilirea bugetului lunar și prin prioritizarea cheltuielilor, împreună cu clienții putem să realizăm un plan prin care, cu pași mărunți, datoria să fie înapoiată. Planificarea bugetului este o modalitate prin care și noi ne stabilim prioritățile lunare”, a declarat a declarat Cosmina Marinescu, Directorul de Operațiuni al KRUK România.

sursa foto:pinoyfiq.comtime.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.