Bullying-ul interzis prin lege de azi înainte

Proiectul de lege care interzice bullying-ul în instituțiile educaționale a fost adoptat azi de Camera Senatului, care este cameră decizională. Cu alte cuvinte, violența de orice fel este strict interzisă în grădinițe, școli și licee.

Prin bullying se înțelege violenţa, care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, îmbrânceli, plesnit sau alte forme asemenea, fie verbal, prin porecle, insulte, tachinări, intimidări ș iumiliri. Pe lângă faptul că va fi interzisă prin lege  se vor lua și măsuri pentru formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

Potrivit proiectului, în cadrul programelor de formare continuă a personalului didactic se vor introduce sesiuni de informare/teme/cursuri de perfecţionare asupra problemelor legate de violenţa psihologică – bullying, în vederea dobândirii de competenţe în identificarea acestora şi a capacităţii de aplicare a unor strategii educaţionale potrivite.

sursă: digi24.ro

sursă foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.