Casa ta merită un design profesionist. Iată 5 principii care o vor transforma într-o operă de artă

Primăvara e anotimpul perfect pentru a face diverse schimbări. De tot felul: de ordin emoțional, fizic, dar și schimbări în casa ta. Regulile sunt simple, spun specialiștii. Trebuie doar să fii receptivă și să ai voință. Așa că, hai la treabă!

Indiferent dacă locuieşti într-o casă spaţioasă sau într-un apartament de bloc cu camere  mici, acesta este cel mai important spaţiu, locul în care trebuie să te simţi cel mai bine. De aceea este indicat să ţii cont de sfaturile specialiştilor, dacă vrei să ai o casă organizată în care să te relaxezi”, au explicat designerii SiPro (www.sipro.ro).

Urmează regula numerelor impare. Pe ce se bazează mai exact această reguli și care este scopul ei? Specialiștii susțin că detaliile şi obiectele care sunt aranjate sau grupate în numere impare sunt mai atractive, memorabile şi eficiente. Așadar, iată ce trebui să faci: grupează obiecte de diferite înălţimi, forme şi texturi, în măsura în care acestea au şi ceva în comun. Această regulă este conturată pentru a nu crea spaţii în locuinţa ta care să te plictisească, ci, mai degrabă, care să atragă atenţia prin diferenţele dintre ele.

Găseşte punctul de interes al camerei. 

Poate că ai mai auzit de punctul de interes al camerei. Acesta ”se ocupă” cu plasării unui obiect interesant, într-un loc bine ales. Este lucrul de care ochii tăi sunt atraşi prima dată când intri într-o încăpere. Dacă nu ştii cum să începi să decorezi o cameră, găsirea punctului de interes este un început bun. „Multe camere au deja un astfel de punct datorită structurii sale: o fereastră mare sau un şemineu. Dacă încăperea nu are o astfel de caracteristică, poţi crea tu un astfel de loc printr-un corp de mobilier aşezat în centrul camerei, cum este canapeaua de catifea, care, indiferent de culoarea aleasă, va atrage atenţia datorită formei şi a detaliilor geometrice. Odată ce ai găsit acest punct de interes, poţi plasa celelalte obiecte în jurul acestuia. Utilizează culoarea sa principală şi în cazul elementelor  aflate în restul camerei”, spun specialiştii.

Foloseşte regulile de măsurare . Ai fi surprinsă să știi că există reguli inclusiv la așezarea mobilei. Iată câteva măsurători generale care trebuie luate în considerare:

-masa de cafea: păstrează cel puţin 30 cm între masa de cafea şi canapea, indiferent de dimensiunile acestora. Piesele-accent pot avea forme clasice şi culori discrete, conferind spaţiului un aer sofisticat, iar tu poţi înlocui clasicele măsuţe cu tabureții stabili.

-plasarea corpului care susţine televizorul. Cât de departe ar trebui să fie televizorul de canapea va depinde de dimensiunea să. Cea mai uşoară regulă: înmulţeşte cu doi dimensiunea diagonalei televizorului. Aceasta este distanţa potrivită dintre mobila cu televizorul şi locul unde se afla canapeaua.

-atenție la covor. Dacă un covor este suficient de mare, poţi plasa mobila pe marginea acestuia. Însă, ar trebui să laşi liberă pardoseala din jurul său pe o distanţă de 20-40 cm.

Ia în calcul spaţiul neutru. Uneori, mai puţin este mai mult. În design, spaţiul neutru este zona liberă, fără a fi ocupată de vreun obiect de mobilier. Cel mai frecvent, aceasta este alcătuită din pereţii albi, liberi.  Decorarea cu spaţiu neutru poate fi puţin complicată, dar există câteva modalităţi prin care oricine poate să o facă:

-evită dezordinea. Aceasta este probabil cea mai bună şi cea mai obişnuită metodă de a profita din plin de spaţiul neutru.

-alege-l intenţionat. Asigură-te că spaţiul neutru are un scop. Poţi lăsa un spaţiu gol pentru a evidenţia o zonă decorată în apropiere sau poate spaţiul neutru creează un design interesant.

-uită-te la forme. O măsuţă de cafea cu margini rotunjite poate completa liniile create de o canapea unghiulară într-o cameră pătrată.

Atenţie la jocurile de lumină. 

Lumina schimbă aspectul unei camere. Iluminarea ambientală sau generală este poziţionată pe tavan şi are rolul de a ilumina uniform o cameră. Luminile de accent sunt menite să evidenţieze un anumit obiect.  Ca regulă generală, începe cu iluminarea ambientală în fiecare cameră, apoi ia în considerare modul în care poţi utiliza iluminarea de lucru şi de accentuare. Utilizează aceste reguli pentru a începe decorarea înţeleaptă a propriei case, dar lasă-ţi şi imaginaţia să creeze diverse designuri pe baza acestor principii.

 

 

Sursă foto: PR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.