Cum să ai un păr strălucitor zi de zi

Căldura, praful și transpirația sunt inamicii număr unu ai părului tău. Vântul îl încurcă și-l rupe, soarele îl usucă și-l deshidratează, iar transpirația îl face să se îngrașe rapid. Însă pentru toate acestea există soluții eficiente.

Spală părul ori de câte ori este nevoie! Praful, transpirația sau căldura daunează scalpului și părului, acesta având nevoie, uneori, de curațare zilnică. Chiar dacă există voci care susțin că spălatul prea des duce la degradarea firului de păr, fiecare dintre noi își cunoaște corpul și știe exact de ce are nevoie. Așadar, pentru un păr sănătos, acesta trebuie spălat  ori de câte ori simți că este necesa. În plus, e indicat să utilizezi produse care să îl hrănească și să îl protejeze de factorii externi nocivi.

Ai grijă de părul tău atunci când dormi. Chiar și atunci când dormi, părul tău este agresat fizic. Faptul că firele de păr se freacă de fața de pernă le face să se tocească și să se rupă în timp. Recomandările specialiștilor în acest sens sunt următoarele – să prinzi părul într-o coadă împletită înainte să te culci sau să achiziționezi o față de pernă din mătase, care nu agresează firul de păr și reduce apariția firelor rebele. Dacă alegi să prinzi părul în coadă, trebuie să știi că acesta trebuie bine pieptănat înainte, iar pe vârfuri este recomandat să aplici puțin ulei hidratant.

Aplică măști hrănitoare o dată pe săptămână Cel puțin o dată pe săptămână, rezervă-ți 30 de minute și aplică pe păr o mască hrănitoare. Mai ales primăvara și vara, părul are nevoie de ajutor, uscat fiind după o iarnă cu temperaturi scăzute.

Masează scalpul cu vitamina E. Data viitoare când intri într-un plafar, cumpără și capsule de vitamina E. Când ajungi acasă, desfă zece capsule și pune uleiul din ele într-un castron, apoi apliăc-l pe scalp înainte de șamponare. Potrivit specialiștilor, vitamina E poate ajuta la creșterea circulației la nivelul scalpului (studiile au arătat chiar că ingerarea vitaminei E poate ajuta la creșterea părului), iar masarea cu ulei poate face părul să se simtă mai puternic și poate arăta mai strălucitor și mai sănătos.

Folosește o perie din păr natural. Pentru cele mai bune rezultate, vei avea nevoie de o perie din păr de mistreț. Aceste perii rigide și abrazive vor purta uleiurile naturale de la rădăcină până la vârfuri, favorizând strălucirea și luciul natural.

Sursă foto: <a href=’https://www.freepik.com/free-photo/beautiful-woman-with-pink-hair-holds-large-bouquet-with-greenery-and-violet-flowers_1621120.htm’>Designed by Freepik</a>

Bottegaverde.com

www.aoro.ro/regal/goats-milk-balsam-cu-lapte-de-capra/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.