Mami, uită-te la mine! 5 lecții de viață pe care le poți învăța de la copilul tău

O să înveți multe de la copilul tău, mai ales dacă  o să reușești să te detașezi pentru câteva momente de rolul de mamă, și să privești lumea prin ochii lui. Încearcă acest exercițiu. Îți poate oferi lecții de viață valoroase.

Lecțiile de viață pe care copilul tău ți le poate ”preda” sunt, deseori, mai bune decât o mie de cărți. Inocența și puritatea cu care el acționează sunt instrumente excelente în învățarea continuă. Ba, mai mult, copilul îți poate face cunoștință, din nou, cu lucrurile simple. Cele care contează cu adevărat.

Persistența, o lecție de viață puternică. Urmărește-ți obiectivele și visele cu același nivel de angajament pe care un copil îl aplică atunci când încearcă să deschidă toate sertarele și dulapurile din bucătărie.

Bucură-te de fiecare zi! A fi încântată de o nouă zi (în fiecare zi) stabilește tonul pentru viață. Un bebeluș, aproape, întotdeauna se trezește zâmbind, gata să acumuleze noi abilități și să-și descopere noi aptitudini. Ar trebui să faci același lucru.

Renunță la ce nu-ți place! Ia exemplu de la copilul tău. Dacă primește ceva neinteresant pentru el, în secunda următoare l-a și aruncat sau l-a lăsat într-un colț al camerei. Fă și tu la fel cu lucrurile care nu-ți plac sau nu-ți folosesc. Pentru persoanele negative din viața ta, ai nevoie de ceva mai mult tact.

Încearcă lucruri noi! Permite-ți ție însăți să ai momentele tale de relaxare și de descoperire. Așa cum copilul tău este mai câștigat în momentul în care descoperă lucruri noi, așa vei fi și tu. Ca să nu mai vorbim de faptul că vei căpăta mai multă încredere în tine și îi vei putea transmite și micuțului tău același sentiment.

Fii selectivă cu persoanele din jurul tău! Cu siguranță ai observat că bebelușii, dar și copiii au acest simț al selecției foarte dezvoltat. Se împrietenesc doar cu cei cu care rezonează și care au atitudini pozitive. Fă și tu același lucru. Până la urmă este vorba de persoanele care, într-un fel sau altul, îți vor influența și afecta viața.

Sursă foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.