Opt obiceiuri care îți distrug pielea

Oricât de mult te străduiești să îți răsfeți pielea cu cele mai bune produse de îngrijire, există câteva obiceiuri zilnice care își pun din plin amprenta asupra frumuseții și sănătății pielii tale!

„Modul în care te speli pe fata, machiajul pe care îl folosești, dar și ceea ce mănânci sau faci zi de zi pot anula efectele pozitive obținute prin diferite tratamente sau produse de îngrijire”., declară expertul în chirurgie estetică Silvia Stănculescu-Vasalos.

Iată opt sfaturi pe care ti le ofera chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, medic în cadrul clinicii Metamorphosis Center:
1.Bea mai puțină cafea pentru că unul din principalii vinovați pentru uscarea pielii și înmulțirea ridurilor este cofeina! Încearcă să te hidratezi foarte bine astfel încât să atenuezi aceste efecte asupra pielii, mai ales dacă nu poți renunța la cafea.

2.Evită dușurile lungi și fierbinți, chiar dacă aste ne dorim toti după o zi grea de muncă și nu uita că apa la temperaturi ridicate distruge primul strat al epidermei și înlătură uleiurile naturale produse de piele, determinând uscarea in exces.

3.Încearcă să dormi suficient! Somnul ajută la regenerarea celulelor și dacă vrei ca pielea ta să nu aibă un aspect obosit și tern, acordă atenția cuvenită orelor de somn.

4.Nu sări peste mesele principale ale zilei pentru că acest lucru duce la îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Include zilnic în alimentația ta surse de vitamina C (citrice), E (avocado), A (cartofi dulci) care ajută pielea să se refacă. De asemenea, redu cantitatea de sodiu din alimentație, deoarece acesta absoarbe umezeală din piele, lăsând-o uscată și fără viață.

5.Nu exagera cu scruburile și exfolierea! Dacă apelezi la această metodă de îndepărtare a celulelor moarte mai mult de o data pe săptămâna asta înseamnă că accespti să îți agresezi pielea de bună voie și să contribui la degradarea ei. Repetată prea des această procedură nu face altceva decât să intensifice producția de sebum și apariția coșurilor.

6.Nu te epila cu ceară pe față! Mustața și excesul de păr facial sunt într-adevăr inestetice, însă această metodă este prea agresivă pentru pielea de la nivelul tenului, care e cu mult mai sensibilă decât cea de pe corp. În timp, vei observa cum ridurile și semnele de îmbătrânire a pielii vor fi evidente mult mai repede pentru că epilarea cu ceară este agresivă și poate traumatiza foliculii, rămânând cicatrici foarte greu de tratat.

7.Nu folosi perii de machiaj murdare! Chiar dacă nu te machiezi zilnic, obișnuiește-te să speli o data la câteva zile sau înainte de folosire periile de aplicare a machiajului și buretele pentru fond de ten. Altfel, riști să creezi un mediu propice pentru bacterii și te vei întreba de ce tenul tău a devenit problematic.

8.Demachiaza-te zilnic! Chiar și în lipsa machiajului tenul tinde să acumuleze impurități care trebuie curățate atent pentru a regenera celulele și a păstra un aspect sănătos și luminos al tenului. După ce te demachiezi, spălarea feței cu apa este obligatorie, pentru că ajută la curățarea în profunzime a pielii și la revigorarea ei oferindu-i un aspect fresh.

Opțiuni de atenuare a ridurilor
Opțiunile de atenuare a ridurilor sunt vaste, însă cele mai des folosite și cu rezultate excepționale sunt injectările cu botox și acid hialuronic.

Dr. Silvia Stănculescu este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, iar din anul 2008 are competențe pe vibro-lipoaspirație și este specializată în chirurgie cosmetică, în cadrul Clinicii Milenio Portugalia, sub îndrumarea Prof. Dr. Angelo Rebelo. Cursurile prestigioasei clinici Milenio sunt certificate de către Academia Internațională de Chirurgie Cosmetică.

dr Silvia Stanculescu

sursa foto:Pr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.