Raluca Hanganu, blogger Wine before Noon: ”Un copil nu te limitează în carieră și nici nu îți ucide viața socială complet”

Pe Raluca Hanganu am cunoscut-o online, prin intermediul unei prietene care mi-a zis ca are un blog de parenting, mai diferit, dar  ”super fain”. Așa că m-am pus pe citit și nici ca m-am mai oprit până nu le-am dat gata pe toate. La sfârșit, mi-am dat seama că exact așa era: diferit, sincer și super fain.

Cum s-a schimbat viața ta de când ai devenit mamă?

Cred că e important de menționat că s-a schimbat. Cum? E greu de zis. În sensul că oricum pe măsură ce înaintăm în vârstă, ne schimbăm și stilul de viață. Sigur, nu ar fi inclus șters de caca și aspirat de muci, dar cum altfel să ne maturizăm? ☺ Cu siguranță sunt mai puțin leneșă și mai puțin egoistă și încerc să mă focusez pe „the big picture” în loc să mă blochez în detalii. 

Cât de ”interesantă” este viața de mamă de doi?

E interesantă ☺. Uneori cu ghilimele, alteori fără ghilimele. Acum, iarna, de exemplu, e „interesant” și doar să reușești să îi scoți pe ușă dimineața spălați, mâncați, înfofoliți și pupați. Dar în general e interesant că te șochează zilnic cu câte-o informație sau o întrebare care te face să pui sub semnul întrebării multe lucruri pe care le-ai luat de-a gata, fără să cauți să le înțelegi.

Ai simţit vreun minut ca apariţia copiilor a încetinit evoluţia ta profesională?

Și da și nu. Financiar vorbind, da. Din punct de vedere al timpului investit în carieră, da. Sigur am pierdut și la capitolul networking, apropo de viața “interesantă” ce vine cu ghilimelele statului în casă. Dar altfel, nu mă simt complexată sau depășită în ceea ce fac. Îmi place să lucrez, îmi place ce lucrez, încerc să investesc cât de mult timp pot blogului și fac asta cu drag. 

La cât timp de la naștere te-ai întors la muncă?

Am lucrat on and off de acasă, până când Matei (cel mare) a făcut 1 an și jumătate. Apoi, după ce a venit Filip, am simțit nevoia unui scurt shutdown de la job. Când Filip a făcut la rându-i 1 an și jumătate, am pornit blog-ul Wine Before Noon, iar jumătate de an mai târziu am revenit în câmpul muncii. 

De unde ideea unui blog și când ai început să intri în lumea blogosferei?

Am aniversat de curând 1 an de Wine Before Noon. De ce blog? Pentru că îmi era dor să scriu. Am scris multă vreme ca job pentru agenții de publicitate și televiziuni. După naștere mi-am dat seama că simt nevoia să scriu ceva doar pentru mine. Fără un brief, fără o campanie de marketing bine pusă la punct, ci pur și simplu gândurile unei mame care încearcă să nu o dea prea tare-n bară. În plus, nu mă regăseam ca mamă nici în grupurile de pe Facebook, nici în diverse articole de pe internet, așa că eram curioasă dacă mai sunt și alte mame care gândesc ca mine. Iată că mă bucur să le cunosc cu ocazia Wine Before Noon. 

Există vreun mesaj pe care vrei să-l transmiți mamelor prin acest blog?

Să acorde timp. Și să își acorde timp. Și poate să nu plece urechile la toate sfaturile și să aibă încredere în instinctul lor.

Care sunt planurile de viitor pentru blogul tău? 

Mmmm…. Ca și în motherhood, iau câte-o zi pe rând și aștept să crească mare ☺. Așa că blogul probabil va crește odată cu copiii și odată cu mine ca mamă. Sunt curioasă și eu să aflu cum o să fie Wine Before Noon când băieții vor fi la pubertate, la ei în cameră cu muzica la maxim și-mi vor adresa cuvinte monosilabice.

Ce le-ai sfătui pe femeile care amână să devină mame din cauza carierei?

E greu să generalizăm pentru că nu ne dorim cu toții același stil de viață. Și cred că femeile care au succes în carieră sunt femei deștepte și hotărâte. Dacă își doresc să fie mame, vor fi mame. Le-aș spune doar că un copil nu te limitează în carieră și nici nu îți ucide viața socială complet ☺. În schimb, îți poate da un drive fantastic. Ca într-un joc în care treci la un nivel mai greu – automat miza devine mai mare.

sursă foto: arhivă personală

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.