S-a lansat prima Harta Interactiva a Serviciilor Medicale Oncologice

Logo Asociatia M.A.M.E.Asociatția M.A.M.E. a realizat, cu sprijinul Fundației Vodafone România, prima harta interactivă a serviciilor medicale, de stat și private, din țară și străinătate, care facilitează accesul utilizatorilor la informații privind spitale, clinici, centre și alte organizații dedicate acestei patologii.

Harta a fost dezvoltată în cadrul proiectului „Prioritate pentru Sănătate”, lansat în luna ianuarie a acestui an și care a fost finanțat de Fundația Vodafone cu suma de 53.690 Euro; harta este disponibilă pe site-ul asociatiei,  www.asociatiamame.com/harta.

Accesează informații importante

Harta interactivă include informații despre peste 200 de clinici și spitale din 20 de țări din Europa, America și Asia. Clinicile și spitalele sunt grupate în patru categorii: oncologie, hematologie, radioterapie și transplant medular, oferind pacientului acces la informații relevante și specifice problemei întâmpinate: date de contact ale spitalelor, clinicilor, secțiilor și ale medicilor specialiști, localizarea pe hartă, opțiuni de cazare, transport și alte detalii utile. Toate aceste date sunt permanent actualizate de către echipa Asociației M.A.M.E. împreună cu specialiști oncologi, colaboratori ai proiectului. De asemenea, aplicația permite vizitatorilor să adauge un nou centru medical, ce va fi vizibil pe hartă numai după validarea acestuia de către administrator. Astfel, pacienții care s-au tratat la o clinică sau la un spital de care au fost foarte mulțumiți, sunt invitați să împărtășească din experiența lor și a altor persoane. Clinicile și spitalele vor putea fi localizate și vizualizate de către utilizator, la nivel stradal, prin intermediul opțiunii Street View care afișează imagini la 360 de grade.

Pe lângă harta interactivă, proiectul oferă și servicii de consiliere medicală, psihologică și juridică. În plus, Asociația M.A.M.E. oferă consultanță pentru realizarea campaniilor de strângere de fonduri necesare pentru operațiile care se efectuează în afara țării, precum și sprijin pentru accesarea formularului S2 (E112) pentru acoperirea costurilor medicale de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

sursă: Pr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.